Op zoek naar een goede basisschool?

In ons kindcentrum kunnen kinderen starten vanaf 2 jaar. U bent van harte welkom voor een rondleiding. Bel of mail voor een afspraak of loop gewoon bij ons binnen.

Op zoek naar een goede basisschool?

In ons kindcentrum kunnen kinderen starten vanaf 2 jaar. U bent van harte welkom voor een rondleiding. Bel of mail voor een afspraak of loop gewoon bij ons binnen.

Rondleiding

Op het Ooievaarsnest maken we graag tijd voor een uitgebreide kennismaking en rondleiding. Bij voorkeur plannen we een afspraak tijdens schooltijd, zodat u de kinderen en de leerkrachten ziet en u de sfeer van een schooldag beleeft. Uw zoon of dochter is natuurlijk van harte welkom om mee te komen. In een persoonlijk gesprek krijgt u informatie over onze visie, onze werkwijze en bespreken we wat u voor uw kind belangrijk vindt. We nemen een kijkje in alle groepen en vaak vinden de kinderen het heel leuk om iets over hun werk of over de school te vertellen. Op deze manier krijgt u een goede indruk van wat Het Ooievaarnest te bieden heeft. Na afloop geven wij u nog wat informatie en een inschrijfformulier mee, waarmee u uw kind bij ons kunt aanmelden. We hopen natuurlijk dat de rondleiding voor u en uw kind zo goed voelde, dat u met vertrouwen kiest voor onze school. 
 

Peuters vanaf 2 jaar

Uw kind is al welkom op het Ooievaarsnest vanaf 2 jaar. In de peutergroep zorgen we ervoor dat uw kind de vaardigheden en het vertrouwen ontwikkelt voor een veilige overgang naar het basisonderwijs. Er is een nauwe samenwerking met de kleuterleerkrachten; peuters en kleuters spelen regelmatig samen of "werken" aan hetzelfde thema. Peutergroep de Ooievaartjes is geopend op maandag- en donderdagochtend van 8.30 tot 12.30 uur.

Ook peuterspeelgroep de Zwaaghalsjes is aan ons kindcentrum verbonden. Deze groep is even verderop gevestigd aan de pastoor Nuijensstraat in Zwaag.  Peutergroep de Zwaaghalsjes is dagelijks geopend van 8.30 tot 12.30 uur en is een VVE (vroeg voorschoolse educatie)-groep. Hier kunnen kinderen met een VVE-indicatie vier dagdelen per week terecht.

De kosten voor peuteropvang vallen onder de toeslagregeling voor kinderopvang van de belastingdienst of de inkomensafhankelijke subsidieregeling van de gemeente Hoorn. 

Leerkracht aan het woord

We zijn een ambitieus maar ook een heel gezellig team.